Sini Kebabı

Seyma

Üye
FSM Üye
Sini Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo koyun sırt eti (zırhta çekilirse çok iyi olur yoksa bir kilo sırt etinden çekilmiş kıyma)
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz , karabiber, pul biber
Sini Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Yağlı koyun kıymamızı alalım üzerine sırasıyla eğer küçük doğrayamıyorsanız kırmızı biberi sarımsağı rondodan iyice çekip ekleyin tuzunu biberini az miktarda biber salçasını ekleyip en az 5 dakika yoğurun.
  2. Yuvarlak bir siniye (tepsiye)elinizle hazırladığınız kıyma harcından alın ve siniye yaya yaya bastırarak bastıra çok kalın olmayacak şekilde döşeyin .
  3. Bu arada yanınıza bir kase yardımcı su alın yayma esnasında arada elinizi batırarak eti düzeltin .
  4. Sonra bıçakla üçgen kesin ve her bir parçayı domates biber ile süsleyin 180 derece fırında pişirin .
  5. Çok lezzetli ve bir o kadar kolay bir yemektir yanında pide ekmek veya lavaş ekmekle sıcak sıcak servis edin.
 
Üst